Vlaggen maken met UWV Werkbedrijf

Een vlag staat ergens voor.

Een vlag is een krachtig symbool. In staat om mensen samen te brengen en te binden.  Ik had dan ook al een poosje het plan om met een team een eigen vlag te ontwerpen. Gelukkig waren de collega’s van het Werkgevers Servicepunt (Een team van het UWV Werkbedrijf in Zwolle) bereid om als proefkonijn deze workshop uit te testen. In twee-en-een-half uur is het gelukt om vier vlaggen te ontwerpen.

Een vlag maken is géén eenvoudige opdracht. Want hoe maak je een vlag die echt ergens voor staat? En er ook nog eens mooi uitziet? Met de tips uit Good Flag, Bad Flag (leuk boekje, aanrader!) en met mijn vragen over wat het team doet, waar men over droomt, waar men energie van krijgt, aan te herkennen is, etc.., ging men aan de slag met het ontwerpen van hun eigen krachtige symbool.

En het resultaat mag er zijn! De vier groepen bedachten elk hun eigen beeldtaal om te verwoorden waar men als team is, naar toe wil en waar men voor staat. Bij deze zoektocht moet je samen keuzes maken. En samen uitzoeken wie je als team wil zijn. Met als gevolg dat er veel goede gesprekken werden gevoerd over plannen, ambities, onzekerheden en afhankelijkheden. Zo was misschien niet eens de vlag, maar de reis naar het eindresultaat toe het meest waardevolle van deze middag.

2 gedachten over “Vlaggen maken met UWV Werkbedrijf

Geef een antwoord