Over een wereld in vlaggen

Een vlag.

Mensen verzamelen zich er onder. Op zoek naar macht, een thuis of naar andere mensen met dezelfde dromen of angsten.

Een vlag is blijkbaar een krachtig symbool in staat om mensen met elkaar te verbinden.

Groepen mensen hebben de macht. En de vlag geeft de groep het symbool wat voorop meegaat in de strijd of een plek markeert waar men veilig is.

De kortste weg naar macht is wanneer je een clubje mensen vormt met dezelfde dromen en angsten. De langzame en duurzame weg is het vormen van een groep mensen die juist andere dromen en angsten hebben. En die samen op zoek gaan naar hoe dat anders zijn elkaar aanvult en versterkt.  

Het is aan de clubjesvormer en de vlaggenmaker om een keus te maken.

Kies je de korte weg? Of zoek je de kronkelige en duurzame weg?

En welke vlag dekt de lading dan het best?

Een vlag waar de groep zich in herkent is van groot belang! Want een vlag beweegt mensen. En mensen in beweging vertellen het verhaal van het land waar men woont en deze wereld.

Op deze website plaats ik minimaal één keer per week een vlag en het verhaal van dit land en haar inwoners. Een wereld in vlaggen wordt zo een caleidoscoop aan beelden en verhalen die ik tegenkom en vertaald heb naar een vlag en een land.

Misschien herken je de landen? Omdat je er geweest bent? Er nooit weer wil komen? Er al je hele leven naar op zoek bent? Hoe dan ook. Ik hoop dat de vlaggen en verhalen je doen nadenken. over waar je nu bent, waar je naar toe wilt en wat je van de wereld vindt.

De ervaring leert dat wanneer je weet wat je vindt, waar je bent en waar je naar toe wilt, het slechts nog één stap is om daadwerkelijk in beweging te komen.

En in beweging komen dat moet. Want als je blijft waar je bent dan staat één ding vast.